Obědová rychlovka bez masa

Tak jsem si opět odhlásila oběd v práci. Odjíždět mám až po 11 hodině, takže od rána je dost času na to uklidit a před půl 11 začít něco kuchtit. Rozhodla jsem se, že si připravím nějakou bezmasou rychlovku a když už budu mít oběd bez masa, tak si dám bez masa celý den.

Ostatně bezmasý den může zkusit každý z nás. Odlehčíme svému tělu a přispějeme tak ke zdravější planetě.

Čas plyne pomalu, nevíte do čeho píchnout a pak vás najednou trkne, že jste chtěli udělat tohle a tamhle. A najednou je skoro 10:45 a vy se plašíte, abyste se stihli obléct, nalíčit, nachystat odpolední svačinu a do toho uvařit nějakou rychlovku a taky ji rychle sníst. Nápad by byl, suroviny taky, tak šup pustit se do práce.

Vaříme ze zbytků
Z lednice vytahuju zbytky zeleniny, ze kterých si hodlám uvařit lehký oběd. Cuketa, cibulka, paprika, jarní cibulka, mrkev, žampiony. Všecko to nakrájím, rozehřeju pánev, na ní dám kousek másla a hodím do ní zeleninu. Osolím, opepřím, posypu muškátovým oříškem a nechám pražit.

Mezitím, co se zelenina praží, nachystám si mísu a do ní nasypu kuskus.

Přidám sušená rajčata naložená v oliváči a vše zaliju vařící vodou a přikryju pokličkou. Zelenina se zdá být hotová, kuskus už do sebe vstřebal veškerou vodu. Opět jsem to přehnala jak s množstvím zeleniny, tak kuskusu, takže jsou z toho slušné dvě porce. Ale porce navíc se vždycky hodí.

Naložím si vrchovatý talíř kuskusu, na to zeleninu a posypu nastrouhaným sýrem Gran Moravia. 

A chutná, lehká a zdravá mňamka je na světě. Asi za 20 minut.

Do času, kdy bych měla odjíždět, mi zbývá asi 10 minut. Oblíkla jsem se a nalíčila v mezišvihu, kdy bobtnal kuskus a zelenina odpočívala na pánvi. Nahážu do kabelky poslední věci a vyrážím do práce.
Byl to trochu nervák, abych to všechno stihla, ale nakonec vyjíždím jen s 5 minutovým zpožděním.

A co vy a vaše obědy? Potřebujete tříchodové menu? Nebo si vystačíte s jednoduchými rychlovkami, ve kterých spotřebujete zbytky? Mně osobně tyhle rychlovky vyhovují. Nevyžadují velké přípravy, ani velké peníze. Stačí se podívat do lednice, do spíže, zapojit fantazii a chutné jídlo je na světě.

Ostatně o přípravě jídel ze zbytků bude i kapitola nového e-booku, na kterém pracuju.

Tak zůstaňte ve střehu a sledujte tento web.

Zatím si můžete přečíst můj první e-book 5+1 tip jak nakupovat potraviny bez obalu.

Nevyhazujte jídlo a inspirujte se tím, co už doma máte.

Žijte udržitelně. Žijte bez obalu.

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *